PRESSEMELDING FRÅ EIDE MARINE SERVICES AS

Nyhende | 8. juni 2010 | av Geir
Eide Intervention

Eide Intervention

Eide Marine Services AS har sikra seg to kontrakter som kan gi opptil 6,3 milliarder kroner i inntekter over en 10 års periode. Kontraktene er faste i 5 år og med ytterligere opsjoner på 5 år. Kontraktene er tildelt fra det Brazilianske selskapet Lupatech som igjen har fått tildelt kontraktene fra Petrobras. Kontraktene har vert meglet av Seabrokers Brazil og er de største enkelt kontraktene i Eide Marine Services AS sin historie.

Eide Marine Services AS skal levere og drifte to Light Workover Intervention fartøyer som kan arbeide på vann dybder fra 1100 til 2500 meter. Dimensjonene på fartøyene er en lengde på 120 m og en bredde på 45 meter. Fartøyene har et deplasement på 47000 tonn og lugarkapasitet til 120 personer.

Fartøyene er spesial designet for vedlikehold av olje og gassbrønner. Dette innbefatter coiled tubing, slick line og wireline operasjoner. Fartøyene kan også gjøre forboring av chasing rør og montering / de- montering av wet christmas trees.

Fartøyene er utviklet av Eide Marine Services AS og gir vesentlige bedre sjø egenskaper enn andre fartøyer på markedet, noe Eide Marine Services AS har patentert i en verdens patent.

Eide Marine Services AS er et selskap som tilbyr turn key løsninger innen spesial transporter, slepeoppdrag, løfteoppdrag, berging, installasjon og vedlikehold av undervannsutstyr samt montering av vindmøller til havs. Selskapet arbeider innen sivil og militære markedssegmenter.

Eide Marine Services AS er internasjonalt etablert med datterselskap i Nederland, Singapore, Kina og Brazil. Selskapet har hovedkontor i Høylandsbygd hvor administrasjonen er lokalisert sammen med en vedlikeholdsbase. Med disse kontraktene på plass ser selskapet for seg behovet en rekke nye medarbeidere.

Eide Marine Services AS har jobbet lenge med konseptet og kontraktene er svært gledelig for selskapet å få på plass. Fartøyene som nå er utviklet vil kunne nyttes til mange bruksområder innen offshoreindustrien. Foruten light work over intervention arbeid, i bruksområder som rørlegging, konstruksjons og installasjons arbeider, accomodation, oljeboring for å nevne noen.

Eide Marine Services AS planlegger å bygge skrogene til fartøyene i Østen og gjennomføre utrustning i Norge. Det vil i tillegg kunne gi betydelige leveranser fra norsk utstyrsleverandører.

Sjå også artikkel på innsida.no